روز قیامت، نخستین کسانی که بر حوض [کوثر] وارد می شوند، دوستان در راه خداوند ـ عزّوجلّ ـ هستند . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
rap
مراقب باشید در تابستان پیر نشوید !!
مراقب باشید در تابستان پیر نشوید !!
آفتاب شما را پیر می‌کند
قرار گرفتن در معرض اشعه‌ خورشید باعث می‌شود پوست، سال‌ها قبل از زمانی که باید، پیر و سالخورده به نظر برسد. طبق نظر متخصصان بیش از 80 درصد اثرات پیری پوست بزرگسالان، مربوط به آفتاب گرفتن‌های دوران نوجوانی و قبل از 18 سالگی است. در حقیقت، در طول زمان، نور آفتاب قدرت کششی پوست را از بین می‌برد و باعث شل شدن آن می‌شود.

دراز کشیدن در گرمای ملایم آفتاب تابستان بسیار لذت‌بخش است و باعث می‌شود حس بهتری داشته باشیم. علاوه بر این حس خوب، نور آفتاب باعث تغییر رنگ پوست هم می‌شود، اما اثرات منفی ناشی از نور آفتاب چطور؟ تا به حال با خود فکر کرده‌اید برای زیباتر شدن رنگ پوست یا استراحت زیر نور آفتاب چه بلایی سر پوست‌تان می‌آورید؟


متخصصان بارها هشدار داده‌اند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آفتاب می‌تواند احتمال بروز آسیب‌های سلولی، ایجاد چین و چروک‌های زودرس، لکه‌های پوستی و سرطان پوست را افزایش دهد، اما آیا می‌دانید نشانه‌ها و عوارض قرار گرفتن در معرض نور آفتاب چیست؟


می‌خواهید برنزه شوید، اما به چه قیمتی؟

شاید اگر شما هم پوستی تیره‌تر و برنزه داشته باشید، احساس زیبایی کنید، اما این رنگ زیبای طلایی که می‌بینید، در حقیقت در اثر آسیب رسیدن به اپیدرم ـ خارجی‌ترین لایه پوست ـ ایجاد شده است.
 
علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید (UV)، روند پیر شدن پوست را تسریع می‌کند و احتمال ابتلا به سرطان پوست را نیز افزیش می‌دهد؛ بنابراین برای پیشگیری از بروز تخریب‌های پوستی، ساعاتی که بیرون از خانه هستید، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مناسب را فراموش نکنید.

آفتاب‌سوختگی

آفتاب‌سوختگی نتیجه اثرات تخریبی اشعه UV خورشید است. اغلب آفتاب‌سوختگی‌ها با قرمز شدن پوست، حساسیت به تماس‌های پوستی و دردی خفیف نمایان می‌شود و فقط لایه خارجی پوست را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد (آفتاب‌سوختگی درجه اول)‌.
 
معمولا علائم آفتاب‌سوختگی چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نور ظاهر می‌شود، ولی ممکن است چند روز تا چند هفته زمان نیاز باشد تا علائم برطرف شود. استفاده از کمپرس آب سرد و کرم‌های مرطوب‌کننده نیز می‌تواند در کاهش اثرات آفتاب‌سوختگی موثر باشد.

اما بر خلاف این نوع، آفتاب‌سوختگی درجه دوم به لایه‌های عمیق‌تری از پوست آسیب می‌زند و در نتیجه دردناک‌تر است و درمانش، زمان بیشتری نیاز دارد. قرمزی، تورم و ایجاد تاول از جمله علائم این نوع آفتاب‌سوختگی است، البته حواستان باشد اگر پوست‌تان تاول زد، خودتان آن را از بین نبرید، چون این کار می‌تواند منجر به بروز عفونت شود، حتما به پزشک مراجعه کنید و از او مشورت بخواهید.

حواستان باشد نور آفتاب، سن‌تان را زیاد نکند

قرار گرفتن در معرض اشعه‌ خورشید باعث می‌شود پوست، سال‌ها قبل از زمانی که باید، پیر و سالخورده به نظر برسد. طبق نظر متخصصان بیش از 80 درصد اثرات پیری پوست بزرگسالان، مربوط به آفتاب گرفتن‌های دوران نوجوانی و قبل از 18 سالگی است. در حقیقت، در طول زمان، نور آفتاب قدرت کششی پوست را از بین می‌برد و باعث شل شدن آن می‌شود.

نور آفتاب همچنین می‌تواند سبب تغییر رنگ نامناسب و ایجاد لکه‌های پوستی شود. در این وضعیت قسمت‌هایی از پوست تیره‌تر است و بخش‌هایی روشن‌تر.

در ضمن اگر روی دست‌هایتان لکه‌های قهوه‌ای یا خاکستری می‌بینید فکر نکنید پیر شده‌اید. در واقع این لکه‌های مزاحم در نتیجه قرار گرفتن در معرض نور آفتاب ظاهر شده‌اند و به همین دلیل هم بیشتر روی دست‌ها و صورت، آنها را می‌بینیم. در نهایت به خاطر داشته باشید علاوه بر پوست، از چشم‌ها هم باید در مقابل نور آفتاب محافظت کرد. بنابراین با استفاده از عینک‌های آفتابی و کلاه مناسب، از بروز عوارض چشمی و ایجاد مشکلات بینایی پیشگیری کنید.

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط rap 90/11/19:: 5:7 عصر     |     () نظر
برای همیشه لک های صورت را از بین ببریم !!
برای همیشه لک های صورت را از بین ببریم !!
یکی از مهم‌ترین علل مراجعه بیماران به خصوص خانم‌ها به متخصصین پوست، بروز لک‌های قهوه‌ای و تیره به نام ملاسما یا کلوآسما در صورت (پیشانی، گونه‌ها، بینی و چانه) است.

به گزارش جام جم : اگرچه این مسئله فقط از نظر زیبایی اهمیت دارد، ولی با توجه به تأثیرات روانی ، اجتماعی و اقتصادی آن و نیز افزایش آگاهی مردم نسبت به مسائل پوستی، نمی توان به سادگی از آن گذشت.

علل ایجاد کننده

اکثر مبتلایان، شروع این بیماری را به دنبال مصرف داروهای ضدبارداری یا اولین حاملگی می دانند و عده‌ای آن را نتیجه ی مسافرت به مناطق با آفتاب شدید مانند کنار دریا در فصل تابستان تلقی می‌کنند.

نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد نور آفتاب، حاملگی، سابقه فامیلی مثبت، مصرف بعضی داروها و گاهی داروهای ضدبارداری، اختلالات هورمونی به خصوص کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، بعضی مواد شیمیایی موجود در محیط شغلی و تحریکات مزمن و طولانی‌مدت که ناشی از خاراندن یا دست کشیدن مستمر و مداوم به صورت است، از مهم‌ترین علل بروز ملاسما در صورت است.

انواع لک صورت

1- نوع سطحی: در این نوع ، رنگدانه ها در قسمت های سطحی پوست افزایش می یابند. این نوع شایع تر است و پاسخ بهتری به درمان نشان می دهد.

2- نوع عمقی: به رنگ آبی مایل به خاکستری دیده می شود. در این نوع، رنگدانه ها در لایه های عمقی تر پوست قرار می گیرند. مقاومت به درمان در این نوع بیشتر است.

درمان لک صورت

میزان درمان این لک‌ها با عمق و وسعت آنها ارتباط مستقیم دارد؛ به طوری که ضایعات عمقی‌تر و وسیع‌تر مقاومت بیشتری به انواع درمان‌ها دارند. در مقابل، ملاسما‌های سطحی‌تر که با وسیله تشخیصی ای به نام "لامپ وود" تعیین می‌شوند پاسخ بهتری به درمان‌های مختلف نشان می دهند. اما سوالی که همیشه از سوی بیماران مطرح می‌شود، این است آیا این لک ها به‌ طور کامل قابل علاج و درمان هستند؟

در پاسخ باید گفت که اگر عوامل ایجادکننده و تشدیدکننده را کنترل کنید و در مصرف کرم‌ها و ضد آفتاب به توصیه پزشک متخصص پوست عمل کنید، مطمئنا به میزان قابل توجهی بهبودی حاصل می‌شود.

به همین لحاظ در گام ‌اول بررسی سوابق فامیلی، آزمایشات هورمونی، داروهای مصرفی، میزان تماس با نور آفتاب و شرایط محیط شغلی از نظر وجود عوامل تشدیدکننده ملاسما مانند مواد شیمیایی یا نور صفحه کامپیوتر و نور مهتابی به خصوص در طول شب مهم هستند، زیرا با دانستن علل و سپس حذف یا تعدیل آنها می‌توانیم به طور چشمگیری از پیشرفت ملاسما جلوگیری کنیم.

پس از یافتن و حذف علل ملاسما، به مرحله دوم یعنی درمان می‌رسیم که درمان ملاسما را می‌توان به ترتیب اولویت به سه گروه تقسیم کرد:

1) مصرف کرم‌ها (بیشتر برای پوست‌های خشک و معمولی) و محلول‌های ضدلک (بیشتر برای پوست‌های چرب) که در دو نوع، حاوی مواد هیدروکینون و فاقد هیدروکینون هستند.

اگر چه این روش درمانی مطمئن‌تر و با مقبولیت بیشتری است، اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف مداوم کرم‌ها یا محلول‌های حاوی هیدروکینون (بیش از شش ماه متوالی) می‌تواند نتایج معکوسی در روند درمانی داشته باشد. به همین خاطر مصرف داروهای فاقد هیدروکینون از دیگر اولویت‌های درمانی هستند که با تشخیص پزشک متخصص پوست بر اساس شرایط بیمار تجویز می‌شوند.

2) در موارد خاص مداخله درمانی با استفاده از پیلینگ و میکرودرم ابریشن

3) انجام لیزر که در مواردی مفید خواهد بود.
باید تاکید کنیم که روش‌های درمانی دوم و سوم (پیلینگ و لیزر) معجزه نمی کنند و چنین درمان هایی پیشنهاد نخست ما نیست، زیرا با این‌گونه روش‌ها در مواردی نه ‌تنها درمانی ‌صورت نمی گیرد، بلکه موجب تشدید بیماری شده‌ و در شرایطی نیز پس از بهبودی، به علت مواجهه با نور خورشید یا عوامل تشدیدکننده در کمتر از یک ‌سال لک ها عود می کنند و این یعنی اتلاف وقت و هزینه.

بنابراین در انتخاب نوع و مدت درمان یا تغییر آن حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید. مهم ترین نکته ای که بیماران مبتلا به لک صورت باید مد نظر داشته باشند عبارتست از اجتناب از خوددرمانی و مراجعه به پزشک متخصص پوست، زیرا این امر باعث می شود تا بیمار به صورت اصولی تحت درمان قرار بگیرد و از تحمیل هزینه های اضافی و همچنین عوارض ناشی از خود درمانی محفوظ بماند.

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط rap 90/11/19:: 5:1 عصر     |     () نظر
با موهای زاِد خود چه کنیم؟
با موهای زاِد خود چه کنیم؟
یک متخصص پوست و مو تاکید کرد: «جهت از بین بردن موهای زاید با استفاده از تیغ تاکید بر عدم استفاده از تیغ در جهت خلاف رویش موها است چرا که موجب ایجاد موهای زیرپوستی و بروز جوش های التهابی می شود.»

دکتر محمد رضوانی گفت:«برای از بین بردن موهای زاید می توان از دو روش موقت و دائمی استفاده کرد.
از بین بردن موهای زاید از طریق روش موقت در واقع شامل همان روش استفاده از تیغ، اپیلاسیون یا کندن موها و نیز روش موزدایی با استفاده از مواد شیمیایی است.»

وی ادامه داد:«جهت از بین بردن موهای زاید با استفاده از تیغ تاکید بر عدم استفاده از تیغ در جهت خلاف رویش موها است چرا که موجب ایجاد موهای زیرپوستی و بروز جوش های التهابی می شود که در نتیجه لکه هایی بر روی پوست فرد ایجاد می شود.

استفاده از روش اپیلاسیون برای از بین بردن موهای زاید در افرادی که موهای فر و یا پوست بسیار نرم نداشته باشند مشکلی ایجاد نمی کند اما استفاده از این روش برای افرادی که موهای پیچ خورده دارند موجب ایجاد موهای زیرپوستی در فرد می شود و استفاده از مواد شیمیایی نیز برای افرادی که پوست حساسی ندارند روش مناسبی جهت از بین بردن موهای زاید است.


این متخصص پوست و مو افزود:« از جمله روش های دائمی جهت از بین بردن موهای زاید می توان به الکترولیز و لیزر اشاره کرد که روش الکترولیز به دلیل زمان بر بودن و اذیت بسیار فرد روش چندان مناسبی نیست اما استفاده از لیزر جهت از بین بردن موهای زاید حدود 70 تا 80 درصد اثر بخشی دارد روش مناسبی جهت از بین بردن موهای زاید است و حدود 20 تا 30 درصد از موهای باقیمانده نازک تر شده و معمولا افراد از این روش نتایج مطلوبی کسب می کنند.»

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط rap 90/11/19:: 4:59 عصر     |     () نظر